DBID: 10136
Systémové číslo: P22V00000916 Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení:
20.02.2023
Nabídku podat do:
31.03.2023 10:00
Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu
Název: Zajištění stravovacích služeb pro pacienty, zaměstnance a pro ostatní strávníky Klatovské nemocnice, a.s. 2023
Druh veřejné zakázky: Služby
Stručný popis předmětu: Předmětem VZ je zabezpečení stravovacích služeb (léčebné výživy) pro pacienty, zaměstnance a ostatní strávníky (dietní strava i běžné stravování) zadavatele, v souladu s platnou legislativou a normami kvality, včetně zajištění všech prací a služeb spojených se stravovacím provozem.Specifikace služeb, tj. bližší požadavky, podmínky a časový harmonogram plnění, požadavky na celodenní pacientskou stravu, a stravování zaměstnanců a ostatních strávníků, způsob objednávání stravy a dodávka stravy, jsou vymezeny v ZD a jejích přílohách. Smlouva o poskytování služeb bude uzavřena na dobu 48 měsíců s možností prodloužení o dalších 12 měsíců při využití opce.
Základní předpokládaná hodnota za dobu 48 měsíců, a činí: 75 000 000,00 Kč bez DPH.
Předpokládaná hodnota opce činí: 22 500 000,00 Kč bez DPH.
Předpokládaná hodnota vyhrazené změny závazku za dobu 48 měsíců činí: 11 250 000,00 Kč bez DPH.
Předpokládaná hodnota veřejné zakázky včetně maximálně možného využití vyhrazené změny závazku a opce činí: 108 750 000,00 Kč bez DPH.
VZ je zadávaná ve zjednodušeném režimu dle § 129 a násl. ZZVZ
Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota
Druh řízení:
otevřené řízení
Režim veřejné zakázky:
nadlimitní
Předpokládaná hodnota:
108 750 000 Kč bez DPH
Místo plnění
Plzeňský kraj
Zadavatel
Úřední název: Klatovská nemocnice, a.s.
IČO: 26360527
Poštovní adresa:
Id profilu zadavatele ve VVZ: 225565
Adresa kontaktního místa
Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://ezak.cnpk.cz)
Zadavatel požaduje, aby dodavatel zaměstnával po dobu plnění VZ minimálně jednu osobu starší 55 let. Vybraný dodavatel předloží před uzavřením smlouvy o poskytování služeb Prohlášení o zaměstnání min. 1. osoby starší 55 let po dobu plnění VZ. Přílohou tohoto prohlášení bude kopie uzavřené smlouvy s uvedenou osobou.
Podpora důstojných pracovních podmínek
Zadavatel zohlednil zásadu tak, že požaduje, aby poskytovatel při plnění předmětu veřejné zakázky zajistil legální zaměstnávání, důstojné pracovní podmínky a odpovídající úroveň bezpečnosti práce pro všechny osoby, které se na plnění veřejné zakázky budou podílet. Tato povinnost poskytovatele je zakotvena v obchodních podmínkách VZ. Vybraný dodavatel se ve smlouvě zavazuje zajistit dodržování pracovněprávních předpisů, zejména zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů (se zvláštním zřetelem na regulaci odměňování, pracovní doby, doby odpočinku mezi směnami, atp.), zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů (se zvláštním zřetelem na regulaci zaměstnávání cizinců), a to vůči všem osobám, které se na plnění zakázky podílejí a bez ohledu na to, zda jsou práce na předmětu plnění prováděny bezprostředně poskytovatelem či jeho poddodavateli, a zajistit dodržování mezinárodních úmluv o lidských právech, sociálních či pracovních právech, zejména úmluv Mezinárodní organizace práce (ILO).
Přínos pro místní ekonomiku, komunitu
Zadavatel doporučuje, aby dodavatel využíval při přípravě jídel kvalitní potraviny, přednostně vybíral lokální dodavatele, využíval sezónní ovoce a zeleninu. Pokrmy budou připravovány ze základních surovin, a nikoliv z polotovarů.
Podpora ekologicky šetrných řešení
Zadavatel požaduje, aby dodavatel při poskytování stravovacích služeb snížil množství odpadů ze stravovacího provozu, zejména se zaměřením na redukci plýtvání potravinami, a to plánováním nákupů surovin s cílem minimalizace potravinového odpadu, minimalizaci množství obalů a vyloučení jednorázových obalů a jednorázových plastů. Samozřejmostí by mělo být důsledné třídění odpadu a snaha o jeho opětovné využití (například odpadní tuk).
Dále zadavatel požaduje, aby zadavatel provedl školení zaměstnanců jak šetřit potravinami z důvodu snížení ekologických dopadů.