Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Opravy pavilonu "C", slaboproudé rozvody a zařízení - SOUE Plzeň
Odesílatel Jana Dvorská
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 16.10.2015 08:15:34
Předmět Dodatečné informace č. 1

Dodatečné informace č. 1
Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, IČO: 69456330, se sídlem Vejprnická 56, 318 02 Plzeň (dále jen „zadavatel“), prostřednictvím administrátora (Centrální nákup, příspěvková organizace), poskytuje všem uchazečům dodatečné informace k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky na stavební práce s názvem „Oprava pavilonu „C“, slaboproudé rozvody a zařízení – SOUE Plzeň“, ev. č. VVZ: 520867.


I.
Zadavatel obdržel od dodavatelů následující dotazy (žádost o dodatečné informace):


Dotaz č. 1
Žádáme o vysvětlení nebo upřesnění specifikace komponentů metalické části strukturované kabeláže:
- Patch Panel 24 portů RJ45 STP cat.6 1U management
- Patch cord UTP 3m
- Patchcord UTP 5m
- Kabel UTP cat6
Je požadována stíněná nebo nestíněná kabeláž cat.6?


Dotaz č. 2
Žádáme o stanovení designu (výrobce a typ) krytu datových zásuvek, pokud tyto mají být v jednotném provedení se zásuvkami 230V.

Dotaz č. 3
Žádáme o poskytnutí projektu PBŘ za účelem stanovení rozsahu a ceny provedení požárních ucpávek (viz. Kapitola 1.7 Technické zprávy)


Dotaz č. 4
V zadávací dokumentaci v odst. 11.1 na konci je požadavek na ocenění VŠECH položek, jinak bude nabídka vyřazena. Jak naložit s položkami s nulovou výměrou (např. napájecí přívody NN) nebo s položkami čistě montážními, kde materiál = 0,-Kč?

Dotaz č. 5
Žádáme o upřesnění položky „Demontáž telefonních přístrojů a jejich zpětné osazení“ (odkud, kam, množství a typ s ohledem na kompatibilitu s novou telefonní ústřednou)

Dotaz č. 6
Žádáme o upřesnění položky „Demontáž a zpětná montáž routeru a jeho nastavení“ (odkud, kam, typ, účel, jaké nastavení...)

Dotaz č. 7
Ve výkazu výměr je specifikován patch panel
Patch Panel 24 portů RJ45 STP Cat.6 1U management 16 ks

Což je patch panel pro stíněný kabel, ale kabel je specifikován jako nestíněný, navíc není zřejmé, zda má kabel plášť PVC nebo bezhalogenový LS0H. Má se tedy použít nestíněný kabel a nestíněné patch panely a nebo stíněný kabel a stíněné patch panely nebo je výkaz z správně? Jaký plášť má mít kabel?
UTP Cat6 Kabel UTP Cat6 25800 m


Dotaz č. 8
Je tam specifikována telefonní ústředna a to, že se budou demontovat a znovu připojovat telefonní přístroje. Otázka je jestli se musí dodržet přesně typ ústředny, který je tam specifikován nebo lze použít nějakou alternativu jiného výrobce. Záleží to i na stávajících přístrojích, které se mají přenášet. Pokud to budou systémové Siemens, asi jiná ústředna jiného výrobce použít nepůjde. Pokud se může použít jiná ústředna, potřeboval bych vědět konfiguraci tj. počty a typy vstupních linek a počty a typy poboček.



Odpovědi zadavatele na jednotlivé dotazy v rámci poskytnutí Dodatečných informací č.1:


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 1:
Kabeláž CAT 6 UTP nestíněná.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 2:
V pavilonu „B“, který již byl realizován, jsou použity datové zásuvky Legrand Mosaic – bílé.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 3:
Přílohou přikládáme v elektronické podobě následující soubory projektu PBŘ stavební části:
• Požárně bezpečnostní řešení stavby – PD nového vstupu, přístavby a vestavby šaten – SOUE Plzeň
• Požárně bezpečnostní řešení stavby – PD nového vstupu, přístavby a vestavby šaten – 1.NP - SOUE Plzeň
• Požárně bezpečnostní řešení stavby – Opravy pavilonu C - SOUE Plzeň


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 4:
Soupis prací včetně výkazu výměr (Příloha č. 7 Zadávací dokumentace) obsahuje i položky, které již byly realizovány v rámci výstavby pavilonu „B“. Tyto položky mají ve sloupci „Zařízení, mn. jed.“ uvedenou hodnotu „0“ (nula) a tyto položky se nevyplňují (jedná se např. o položky „Napájecí přívody NN pro datové rozvody“, „kabel SYKFY 20x20x0,5, telefonní propoj do B“).
Ostatní položky, které mají ve sloupci „Zařízení, mn. jed.“ uvedenu nenulovou hodnotu je nutno ocenit a to buď ve sloupci „jednotková cena materiál“, nebo ve sloupci „jednotková cena montáž“, nebo v obou sloupcích dle charakteru oceňované položky a tím i po vynásobení počtem měrných jednotek ve sloupci „celkem cena materiál bez DPH“, nebo „celkem montáž bez DPH“, nebo obou opět dle charakteru oceňované položky.
Informace uvedená v Zadávací dokumentaci v odstavci 11.1., se tak týká případu, kdy by položka, která má uvedenu nenulovou hodnotu ve sloupci „Zařízení, mn. jed.“ nebyla oceněna vůbec - tedy ani ve sloupci „jednotková cena materiál“, ani ve sloupci „jednotková cena montáž“.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 5:
Položku „Demontáž telefonních přístrojů a jejich zpětné osazení“ zadavatel upřesňuje takto:
Demontáž běžných analogových přístrojů bude provedena ve stávající budově sídla Sportovního gymnázia – Plzeň, Táborská 28. Přístroje budou demontovány v jednotlivých kabinetech, kanceláří a na vrátnici. Následně budou v nových prostorech – Plzeň, Vejprnická 56, pavilon B, pavilon C, vstup vrátnice, zapojeny k nově instalované telefonní ústředně. Jedná se o 28 ks analogový přístroj, 1 ks fax, 3 ks systémový telefon Optipoint Siemens.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 6:
Položka „Demontáž a zpětná montáž routeru a jeho nastavení“ bude dořešena se správcem sítě Sportovního gymnázia. Pro sjednocení podmínek v rámci veřejné zakázky zadavatel stanovuje cenu této položky hodnotou 10 000 Kč (bez DPH). Uchazeči tedy jednotně u této položky, položku ohodnotí cenou 10 000 Kč (bez DPH) ve sloupci „jednotková cena montáž“.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 7:
Kabeláž CAT 6 UTP nestíněná, kabel bezhalogenový, ostatní kabely (hlavně „silo“) jsou PVC.



Odpověď zadavatele na Dotaz č. 8:
Typ telefonní ústředny je nutno zachovat dle popisu v Soupisu prací včetně výkazu výměr (Příloha č. 7 Zadávací dokumentace) tak, aby bylo možné využívat systémové telefony a požadovaný způsob připojení k telefonnímu operátorovi, jednotlivé přesouvané související přístroje viz Odpověď zadavatele na Dotaz č. 5:

II.
Vzhledem k tomu, že dodatečné informace nemění zadávací podmínky, pouze zpřesňují některé položky, neprodlužuje zadavatel lhůtu pro podání nabídek, která tak končí 26. 10. 2015 v 10:00 hodin. Tento termín je platný jak pro podání nabídek v listinné podobě, tak pro podání nabídek v elektronické podobě.
Otevírání obálek s nabídkami se uskuteční dne 26. 10. 2015 v 10:00 hod. v sídle Centrálního nákupu, příspěvkové organizace, v zasedací místnosti č. 9.


Přílohy:
Soubory v elektronické podobě
• Požárně bezpečnostní řešení stavby – PD nového vstupu, přístavby a vestavby šaten – SOUE Plzeň
• Požárně bezpečnostní řešení stavby – PD nového vstupu, přístavby a vestavby šaten – 1.NP - SOUE Plzeň
• Požárně bezpečnostní řešení stavby – Opravy pavilonu C - SOUE Plzeň
Za pověřenou osobu, Jana Dvorská.


Přílohy
- Dodatečné informace č. 1.docx (202.20 KB)