Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nemocnice Stod, oprava operačních sálů, strojovna vzt
Odesílatel Jana Dvorská
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.10.2014 12:59:06
Předmět Dodatečné informace č. 1

Stodská nemocnice a.s, IČO: 26361086, se sídlem Hradecká 600, 333 01 Stod (dále jen „zadavatel“), prostřednictvím administrátora (Centrální nákup, příspěvková organizace), poskytuje všem uchazečům dodatečné informace k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky na stavební práce s názvem „Nemocnice Stod, oprava operačních sálů, strojovna VZT“, ev. č. VVZ: 492868. Zároveň byly tyto Dodatečné informace č. 1 vč. „Příloha k dodatečným informacím č. 1“ uveřejněny v systému E-ZAK (https://ezak.cnpk.cz/contract_display_2855.html).

I.
Zadavatel obdržel od jednoho z dodavatelů následující dotazy (žádost o dodatečné informace):

Dotaz č. 1
- uchazeč žádá zadavatele o předložení stavebního povolení


Dotaz č. 2
Čl. V. Termíny plnění Smlouvy o dílo:
V.1. Předání a převzetí staveniště: do 10 dnů od uzavření této smlouvy
V.2. Zahájení stavebních prací: do 5 dnů od předání a převzetí staveniště
V.3. Dokončení stavebních prací: nejpozději do 11. 03. 2015
V.4. Předání a převzetí díla: nejpozději do 16. 03. 2015
V.5. Vyklizení staveniště: do 5 dnů od předání díla
V.6. Počátek běhu záruční lhůty: předáním díla

- uchazeč žádá zadavatele o úpravu Čl. V. odst. V.3. a V.4. tak, aby termín dokončení stavebních prací a lhůta pro předání a převzetí díla nebyly určeny pevným datem, ale stanoveným počtem dnů od předání a převzetí staveniště. A to z toho důvodu, že k předání a převzetí staveniště dojde do 10 pracovních dní po podpisu smlouvy o dílo, kdy zhotovitel nemůže ovlivnit, kdy dojde k podpisu smlouvy o dílo a nelze předem předjímat, jak dlouho bude trvat zadávací řízení.


Dotaz č. 3
- uchazeč žádá zadavatele o bližší specifikaci poskytnuté zadávací dokumentace - příloha č. 6 Projektová dokumentace pro provádění stavby, část D.1.4.d EL-sil:
• doplnění zadání k záložnímu zdroji pro operační sál - nutno doplnit parametry daného zařízení – výkon, doba zálohy, atd.
• předání výpočtu osvětlení, případně knihy svítidel s přesným popisem parametrů svítidel; vyspecifikování svítidel, která jsou určena do čistého prostoru
• užívaný systém izolované soustavy – lze doplnit jakýmkoliv zařízením nebo je požadován systém nemocnicí již užívaný? Potom uveďte jaký.
• užívaný systém měření a regulace – lze doplnit jakýmkoliv zařízením nebo je požadován systém nemocnicí již užívaný? Potom uveďte jaký.


Dotaz č. 4
Čl. III odst. 1. SOD - Objednatel také upozorňuje na skutečnost, že práce budou prováděny po jednotlivých etapách (patrech), a to v souladu s pokyny objednatele. Jelikož budou stavební úpravy prováděny za provozu nemocnice, je nutné dodržovat přísné bezpečnostní a hygienické podmínky na staveništi včetně zabezpečení stavebního prostoru a minimalizovat prašnost při realizaci stavebních prací. Objednatel také vyžaduje, po předchozí dohodě, práci o víkendech a o svátcích.
- Čl. XII SOD navzdory výše uvedenému čl. III etapizaci nezmiňuje.
Uchazeč žádá zadavatele o předání informací, jakým způsobem budou jednotlivé etapy předávány. Dále žádáme o předání požadovaných podmínek, jež musí být splněny pro možné předání jednotlivých etap. Dále žádáme zadavatele o předání podmínek, za jakých budou předané etapy užívány a to zejména z toho důvodu, že pokud dílo bude předáno jako celek, jednotlivé již užívané etapy budou stále součástí staveniště, za které nese veškerou zodpovědnost dodavatel.



Odpovědi zadavatele na jednotlivé dotazy v rámci poskytnutí Dodatečných informací č.1:

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 1:
V současné době probíhá stavební řízení. Zhotovitel obdrží stavební povolení při podpisu Smlouvy o dílo. Dle zpracovaných závazných stanovisek dotčených orgánů, která jsou připojena k žádosti o stavební povolení, nelze předpokládat, že by pravomocné stavební povolení obsahovalo dodatečné požadavky, které by ovlivnily finančně nebo časově stávající Zadávací dokumentaci veřejné zakázky.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 2:
Zadavatel nebude měnit ani upravovat Zadávací dokumentaci, resp. přílohu č. 5 – Návrh Smlouvy o dílo. Termíny uvedené v Zadávací dokumentaci v čl. 2.3 a v příloze č. 5 – Návrh Smlouvy o dílo v čl. V., jsou stanoveny na základě respektování lhůt v zadávacím řízení platné pro veřejného zadavatele dle zákona č. 137/2006 Sb., v platném znění.
Termín 16. 03. 2015 (předání a převzetí díla) je termín mezní, od tohoto data se odvíjí další činnost nemocnice a to včetně smluvních vztahů zajišťujících vlastní provoz nemocnice prostřednictvím financování systémem zdravotních pojišťoven.

Termíny předání a převzetí staveniště (vztažené k datu podpisu Smlouvy o dílo) a termín zahájení stavebních prací (vztažený k datu předání a převzetí staveniště) jsou stanoveny jako maximální a tyto termíny lze na základě dohody zadavatele/objednatele a zhotovitele minimalizovat.

V případě, že by v průběhu zadávacího řízení došlo k podání námitek proti nesprávnému postupu zadavatele, bude postupováno v souladu s § 110 a § 111 zákona č. 137/2006 Sb., v platném znění. V takovém případě by také došlo k posunutí termínů stanovených v Zadávací dokumentaci.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 3:
Zadavatel k požadované bližší specifikaci zadávací dokumentace - příloha č. 6 Projektová dokumentace pro provádění stavby, část D. 1. 4. d EL-sil, poskytuje k jednotlivým bodům následující informace:

• Záložní zdroj pro operační sál musí vyhovovat ČSN 33 2000-7-710, tzn. doba zálohy min. 180min, doba obnovení napětí do 0,5 sec. Výkon zdroje 5 kVA, provedení záložní zdroje on-line, 3f.
• Předání výpočtu osvětlení, případně knihy svítidel s přesným popisem parametrů svítidel; vyspecifikování svítidel, která jsou určena do čistého prostoru - viz přiložený soubor zip s názvem „Příloha dodatečných informací č.1“ (obsahuje soubory „Nemocnice STOD 2 NP gynekologie OK“, „Nemocnice STOD 3 NP chirurgie OK“ a „Tabulka svítidel NS“). Zadavatel zároveň upozorňuje, že pro výpočet osvětlení bylo nutno použít konkrétní výrobky s odkazem na obchodní firmy. V takovém případě se jedná pouze o vymezení očekávaných standardů použitých materiálů. Zadavatel v takovém případě umožňuje pro plnění veřejné zakázky použití i jiných, kvalitativně a technicky srovnatelných výrobků.
• Systém izolované soustavy a její ochrany není nutné realizovat stejným systémem, který doposud byl používán. Je však nutné, aby nově instalované zařízení vyhovovalo platným zdravotnickým normám pro elektrotechniku, tzn. ČSN 33 2000-7-710: 2013 – Elektrická instalace nízkého napětí – část 7-710: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Zdravotnické prostory a předchozí normou ČSN 33 2140 – Elektrický rozvod v místnostech pro lékařské účely.
• Systém M+R lze doplnit jakýmkoliv systémem, za předpokladu splnění navržených parametrů.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 4:
Předmět veřejné zakázky je definován v Zadávací dokumentaci v bodě 2.1. Rozdělení na dvě etapy je uvedeno nejen v projektové dokumentaci (příloha č. 6 – Projektová dokumentace pro provádění stavby) ale i v návrhu Smlouvy o dílo (příloha č. 5 Zadávací dokumentace), kde je uvedena v čl. V (bod V. 8.), v čl. VII (bod VII. 1.1.), v čl. IX (bod IX. 1.), a v čl. XII (bod XII. 3, XII. 4).

Bližší popis je uveden v příloze č. 6 - Projektová dokumentace pro provádění stavby, kde je v části A – Průvodní zpráva v bodě A. 5 uvedeno, že nejprve bude provedena jedna etapa (buď bude zahájena rekonstrukce 2 NP, nebo rekonstrukce 3 NP), tato etapa bude dokončena, budou předloženy veškeré dokumenty umožňující užívání prostor k nemocničním (operačním) účelům a etapa bude protokolárně předána do užívání. Tento postup znamená, vysoké nároky na organizační činnosti zhotovitele.
Teprve po zprovoznění jedné etapy bude možné zahájit další etapu rekonstrukce operačních sálů v dalším podlaží. Vždy musí být pro provoz nemocnice k dispozici operační sály buď ve 2. NP. nebo ve 3. NP. Pořadí, tj. zda bude nejprve zahájena rekonstrukce 2. NP a poté 3. NP, nebo opačně, bude výsledkem dohody mezi Stodskou nemocnicí a.s. a zhotovitelem. Z hlediska provozu nemocnice není upřednostněno, která z etap bude zahájena jako první.

Požadované podmínky, jež musí být splněny pro možné předání jednotlivých etap, jsou uvedeny v příloze č. 7 – Soupis prací včetně výkazu výměr, kde především v části D. 3. – Vedlejší a ostatní náklady jsou uvedeny jednotlivé položky (validace operačních sálů, kontrola TIČR, revize apod.), které jsou podmínkou pro řádné předání díla.

Zadavatel dále k dotazu uchazeče uvádí, že dílo bude předáváno po etapách. Nemůže tak dojít k situaci kdy by již užívaná etapa byla stále součástí staveniště.



II.
Vzhledem k tomu, že dodatečné informace nemění zadávací podmínky, neprodlužuje zadavatel lhůtu pro podání nabídek, která končí 23. 10. 2014 v 10:00 hodin.

Příloha: Příloha dodatečných informací č. 1(soubor zip.)
Za pověřenou osobu, Jana Dvorská


Přílohy
- Dodatečné informace č. 1.docx (192.61 KB)
- Příloha dodatečných informací č. 1.zip (30.09 MB)