Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nemocnice Stod, oprava operačních sálů, strojovna vzt
Odesílatel Jana Dvorská
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 15.10.2014 11:24:44
Předmět Dodatečné informace č. 3

Dodatečné informace č. 3
Stodská nemocnice a.s, IČO: 26361086, se sídlem Hradecká 600, 333 01 Stod (dále jen „zadavatel“), prostřednictvím administrátora (Centrální nákup, příspěvková organizace), poskytuje všem uchazečům dodatečné informace k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky na stavební práce s názvem „Nemocnice Stod, oprava operačních sálů, strojovna VZT“, ev. č. VVZ: 492868. Zároveň byly tyto Dodatečné informace č. 3 vč. souboru „složka D. 1. 4. e EL - slab.zip“ uveřejněny v systému E-ZAK (https://ezak.cnpk.cz/contract_display_2855.html).


I.
Zadavatel obdržel od dodavatelů následující dotazy (žádost o dodatečné informace):

Dotaz č. 10
Na základě prohlídky místa plnění dne 09. 10. 2014, požadavku zadavatele na provádění prací po jednotlivých etapách (patrech) a celkovém termínu provádění této zakázky (01. 12. 2014 - 16. 03. 2015), upozorňujeme zadavatele, že tento termín nelze splnit při dodržení všech technologických lhůt, požadavků technických norem a splnění požadované kvality. I technické řešení neumožňuje striktně oddělit jednotlivé etapy. Trvá zadavatel na stávajících podmínkách (termíny, oddělení jednotlivých etap)?

Dotaz č. 11
ELEKTROINSTALACE - Technická zpráva Elektroinstalace uvádí, že prostory musí být vybaveny "kouřovým hlásičem". Ve výkazu výměr Elektroinstalace jsme tyto hlásiče nenalezli. Budou doplněny do výkazu výměr?

Dotaz č. 12
SLABOPROUDÉ ROZVODY - chybí nám Technická zpráva. Doplní investor tuto část dokumentace?

Dotaz č. 13
Vzhledem k zadáním stanovené lhůtě výstavby v termínu od 1. 12. 2014 do 11. 3. 2015, tj. 101 kalendářních dní včetně dnů pracovního klidu a svátků, a požadavku na rozdělení stavby na dvě etapy, přičemž kompletní dokončení a zprovoznění jedné podmiňuje zahájení druhé, připadá na realizaci jedné etapy padesát kalendářních dní.
Tato doba bude téměř jistě ještě zkrácena o dobu převedení provozu zadavatele do nově dokončených prostor a vystěhování prostor určených k rekonstrukci v době mezi realizací obou etap.
Máme obavu, že takto krátká doba realizace a navíc nemožnost realizovat práce souběžně na obou podlažích, neumožní použití některých, v projektu použitých technologií. Problém může nastat zejména při pokládání podlahových krytin na čerstvé betonové mazaniny a stěrky a také u dalších konstrukcí realizovaných tzv. mokrým procesem, jako jsou dvou a třívrstvé omítky. U těchto konstrukcí může nastat problém s dosažením požadované vlhkosti před konečnou úpravou nátěrem a konečně i s dosažením vlhkosti prostředí nutné k validaci a provozu prostor.
Jak bude řešen tento případný rozpor?

Dotaz č. 14
V konstrukcích zámečnických v operačních sálech jsou položky N15 a N16 – posuvné dveře, které se mají repasovat. Co obnáší repase těchto dveří (např. výměna pohonů?, výměna těsnění?... ). Žádáme o upřesnění repase. Při běžné prohlídce není možné zjistit rozsah repase.

Odpovědi zadavatele na jednotlivé dotazy v rámci poskytnutí Dodatečných informací č.3:


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 10:
Zadavatel si je vědom velmi krátkých lhůt na provádění prací. Jedná se však o rekonstrukci operačních sálů nemocnice za provozu, kdy je nutné minimalizovat dobu provádění rekonstrukce a v co nejrychlejším termínu zajistit po rekonstrukci opětnou provozuschopnost operačních sálů, které jsou pro provoz nemocnice naprosto nezbytné. Zadavatel je přesvědčen, že termíny uvedené v Zadávací dokumentaci jsou i za použití dalších technických prostředků reálné. V Zadávací dokumentaci v čl. „2. 1. – Předmět veřejné zakázky“, také zadavatel upozorňuje dodavatele, že po předchozí dohodě bude vyžadovat práci o víkendech a o svátcích. Zadavatel proto trvá na termínech uvedených v Zadávací dokumentaci.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 11:
V předaném výkazu výměr (příloha č. 7 – soupis prací včetně výkazu výměr) nejsou uvedeny „kouřové hlásiče“, které zmiňuje projektová dokumentace v části Technická zpráva – Elektroinstalace. Kouřové hlásiče nejsou součástí veřejné zakázky. Výkaz výměr tedy zůstává beze změny a nebude doplňován.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 12:
Technická zpráva by měla být součástí přílohy č. 6. – Zadávací dokumentace pro provádění stavby. Vzhledem k možným chybám při „stahování“ souboru, zadavatel přílohou přikládá kompletní složku „D.1.4.e EL-slab“, která obsahuje i technickou zprávu.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 13:
Zadavatel si uvědomuje velmi krátké lhůty na provádění prací. Důvody zadavatel vysvětluje v odpovědi zadavatele na Dotaz č. 10. Zadavatel samozřejmě bude požadovat, aby předané dílo splňovalo technologické postupy a parametry dané projektovou dokumentací, ČSN a dalšími právními předpisy platnými na území ČR. Na dodavateli (zhotoviteli), jako na odborně způsobilém subjektu je, aby se s danými podmínkami stanovenými v Zadávací dokumentaci dokázal vypořádat a to za současného splnění obecně platných technických požadavků na výstavbu.
Zadavatel v dobré víře stanovil Zadávací dokumentaci tak, aby vyhledal zhotovitele, který je schopen podmínky uvedené v Zadávací dokumentaci splnit a to jak v časových, technických tak i kvalitativních parametrech. Pokud by podmínky stanovené v Zadávací dokumentaci byly nereálné, pak by žádný odborně způsobilý subjekt nepodal nabídku a za takových okolností by zadavatel musel zadávací řízení zrušit v souladu s ustanovením zákona č. 137/2006 Sb., v platném znění.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 14:
U položek N15 a N16 – posuvné dveře se jedná o vybourání stávajících provozuschopných dveří, jejich dočasné uskladnění, sjednocení barevnosti s ostatními posuvnými dveřmi – nátěr, následné přesazení do nového umístění a zprovoznění. Při bouracích pracích může dojít k drobnému poškození, proto popis u této položky„repase“. Oboje dveře byly osazeny před cca 1 rokem, takže jejich technický stav by měl být jako u téměř nových dveří.

II.
Vzhledem k tomu, že dodatečné informace nemění zadávací podmínky, neprodlužuje zadavatel lhůtu pro podání nabídek, která končí 23. 10. 2014 v 10:00 hodin.

Příloha: elektronická k odpovědi zadavatele na dotaz č. 12 (soubor „D.1.4.e EL-slab.zip“).
Za pověřenou osobu, Jana Dvorská.


Přílohy
- složka D.1.4.e EL-slab.zip (483.77 KB)
- Dodatečné informace č 3.docx (191.45 KB)