Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Projektová dokumentace nového pavilonu DSS Liblín
Odesílatel Jan Kronďák
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 01.12.2011 13:48:24
Předmět Dodatečné informace č.3 ze dne 1.12.2011

Dobrý den, na základě dotazů zúčastněných dodavatelů Vám předkládáme následující dodatečné informace:

Dotaz č. 12:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na podrobnosti k technickým kvalifikačním předpokladům na zakázku nový pavilon DSS Liblín. Jsme poměrně kvalifikovaná firma, která projektuje a provádí pozemní objekty širokého záběru. Co se týče staveb charakteru sociální péče máme za sebou projekt chráněné dílny s ubytováním v Domažlicích – spolupráce s NPÚ, projekt rekonstrukce městského kulturního střediska – spolupráce s NPÚ.
Postačily by tyto reference k prokázání technických a kvalifikačních předpokladů?

Odpověď č. 12:
Požadavek byl na dvě reference. Pokud uchazeč realizoval 2 x chráněné dílny a 2 x kulturní střediska, lze je uznat.


Dotaz č. 13:
V článku 5.4. Technické kvalifikační předpoklady, Výzvy, je uvedeno, že
Splnění technických kvalifikačních předpokladů prokáže uchazeč, který předloží
- Seznam zakázek obdobného charakteru (projektová dokumentace) provedených (dokončených) uchazečem za posledních 5 let s uvedením alespoň 2 zakázek obdobného charakteru
- Seznam zakázek obdobného charakteru (projektová dokumentace) provedených (dokončených) uchazečem za posledních 5 let s uvedením alespoň 2 zakázek realizovaných za účasti NPÚ
Jsou jako zakázky obdobného charakteru myšlena veškerá zdravotnická zařízení? Polikliniky, domy pro sociálně slabé, atd.?

Odpověď č. 13:
Zakázky obdobného charakteru – myšleno zakázky související s projektem na zařízení, které poskytuje ne zdravotní, ale sociální služby (domovy pro seniory, ústavy sociální péče, domy pro zdravotně, tělesně a mentálně postižené, dětské domovy apod.).


Dotaz č. 14:
Je účastí NPÚ při realizaci zakázky myšleno písemné vyjádření se k předmětné projektové dokumentaci, kterou uchazeč předkládá jako referenci?

Odpověď č. 14:
Účast NPÚ – myšleno to, aby zpracovatel prováděl alespoň dvě zakázky pro zadavatele, který má objekt nebo pozemek památkově chráněn.


Dotaz č. 15:
strana č.4 výzvy předpokládá se zahájením projekčních prací 15.12.2011 a dokončení projektových prací 15.4.2012 - termín dokončení projektových prací se nám zdá být nereálný vzhledem k provádění prací a zajištění ÚR (veřejná vyhláška cca 6 měsíců) a SP,
strana č.19 výzvy neuvádí termíny provedení prací, ale požaduje na uchazeči jejich doplnění - odporuje si tedy s předchozím bodem
Prosím Vás o sdělení k těmto bodům

Odpověď č. 15:
Strana 19 je součástí Návrhu SoD, tedy nemusí korespondovat s Výzvou.


Dotaz č. 16:
Ve výzvě je v článku 1.4 uveden mezní termín pro dokončení předmětu plnění veřejné zakázky, a to do 15.4.2012. Tento termín ale není uveden v návrhu smlouvy o dílo, která je přílohou této výzvy. Jak má uchazeč tento termín z výzvy zahrnout do nabídky?

Odpověď č. 16:
V Návrhu SoD bude uveden termín 15.04.2011 na předání kompletní projektové dokumentace včetně povolení, samostatně bude upraven autorský dozor po dobu stavby.


Dotaz č. 17:
Mezní termín pro dokončení předmětu plnění veřejné zakázky 15.4.2012 je dle našeho názoru nereálný. V návrhu smlouvy o dílo, v článku III. Specifikace a rozsah předmětu plnění a způsob provádění díla na akci Nový pavilon DSS Liblín, jsou vypsány požadované stupně dokumentace včetně inženýrské činnosti a autorského dozoru, body A - H. Vzhledem k tomu, že k projednání projektové dokumentace pro územní řízení s dotčenými orgány státní správy za účelem získání stanovisek je zapotřebí 1 měsíc, k zajištění územního rozhodnutí také 1 měsíc, plus čas potřebný na zhotovení projektové dokumentace, tak 15.4.2012 určitě nemůže být konečným termínem pro plnění celého předmětu zakázky. Prosíme tedy o upřesnění závazného termínu 15.4.2012, tzn. které body z článku III. Návrhu smlouvy o dílo mají být v tomto termínu odevzdány, jelikož body F. a G. je možné vykonávat až po zahájení a dokončení stavby.

Odpověď č. 17:
Zadavatel poskytne součinnost, zažádat o ÚR či ÚŘ se může během zpracování projektu.


S pozdravem Jan Kronďák


Přílohy
- dodatečné informace_3.docx (175.20 KB)