Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Regionální strategie adaptačních opatření Plzeňského kraje pro zadržení vody v krajině
Odesílatel Josef Sýkora
Organizace odesílatele Plzeňský kraj [IČO: 70890366]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 22.03.2021 14:05:31
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den, za zadavatele zasíláme vysvětlení zadávací dokumentace:

1.
První etapa (soutěžená) se týká analýzy území a vymezení prioritních území. Další etapy (dle návrhu zpracovatele) povedou přes podrobnější studie území, projektovou činnost až k realizaci opatření. Po zpracovateli budeme požadovat navrhnout další etapy projektu s jejich popisem, časovým harmonogramem a předpokládanými náklady (včetně možnosti získání finančních zdrojů). Technická specifikace navazující etapy (podrobné studie vymezených prioritních území) bude vítána, ale nebude vyžadována. U dalších etap (projektování a realizace) nečekáme zpracování technické specifikace.

2.
Jako příklady dobré praxe očekáváme realizovaná opatření v terénu. Prioritně z Plzeňského kraje, pokud příklady dobré praxe z kraje nebudou, je možné využít příklady z jiných krajů či zahraničí.

3.
Je věcí zpracovatele jakým způsobem bude pracovat s podkladovými daty. U jednotlivých vrstev se očekává spolupráce jejich vlastníků s pořizovatelem (Plzeňským krajem), tedy k odmítnutí poskytnutí dat by nemělo dojít. V případě, že některá vrstva nebude digitálně k dispozici, tak je na posouzení zpracovatele a následném schválení pořizovatele, zda bude vrstva do zakázky zahrnuta, případně v jakém rozsahu.

Děkuji, za zadavatele
JUDr. Josef Sýkora

Původní zpráva

Datum 19.03.2021 13:58:03
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den, prosíme o tato vysvětlení zadávací dokumentace:
1.
V návrhu smlouvy o dílo, článek I., odstavec 4 je uvedeno: Předmětem díla jsou dále všechny uvedené výstupy: Průvodní zpráva včetně příloh a mapových vizualizací, Interpretace závěrů a zadání pro další etapy.
Dotaz: Znamená to, že součástí díla je zpracování Zadání pro další etapy projektu, nebo dalších navazujících doporučených etap realizace mimo projekt? Bude se jednat o technickou specifikaci pro dalšího zadání?

2.
V příloze č. 4 Technická specifikace je uvedeno: Součástí zakázky bude i návrh publicity a propagace projektu vůči veřejnosti včetně ukázek příkladů dobré praxe.
Dotaz: O jaké příklady dobré praxe se jedná? Jde o realizovaná opatření zpracovaná v Plzeňském kraji nebo může jít o příklady z celé ČR, případně ze zahraničí? O jaký typ příkladů se jedná - zpracované projektové dokumentace nebo již realizovaná opatření v terénu?

3.
Dotaz: Jak se bude postupovat v případě, kdy nebude možné získat některá podkladová data? Například vlastník nějaké vrstvy nebude ochoten vrstvu v digitální podobě dodat nebo ji nemá. Bude si ji muset zpracovatel překreslit a použít (územní plány, PSZ)?