Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nemocnice Stod, nástavba 4. NP
Odesílatel Jana Dvorská
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 17.04.2015 09:12:46
Předmět Dodatečné informace č. 3

Dodatečné informace č. 3
Stodská nemocnice a.s, IČO: 26361086, se sídlem Hradecká 600, 333 01 Stod (dále jen „zadavatel“), prostřednictvím administrátora (Centrální nákup, příspěvková organizace), poskytuje všem uchazečům dodatečné informace k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky na stavební práce s názvem „Nemocnice Stod, nástavba 4. NP“, ev. č. VVZ: 505845.


I.
Zadavatel obdržel od dodavatelů následující dotazy (žádost o dodatečné informace):


Dotaz č. 29
3.5 Slaboproudé rozvody - DPS – 1.Sezn pr Tech zprava – 1.1.1. odst.3
„Navrhovaná kabeláž je na výslovné přání zadavatele v kategorii 7, ale výstavbu kabeláže v cat.7 by jsem aktuálně nedoporučoval řešit, protože pro tuto kategorii nejsou doposud přijaty mezinárodní standardy a ani standardizované jednotlivé komponenty. Tudíž není možné pro tuto kategorii provést certifikované měření. Aktuálně nejvyšší standardy jsou pro kategorii 6a (pro sítě o rychlosti 10Gbps s šířkou pásma 500MHz, cat.7 má stejnou rychlost a šířku pásma od 600MHz). Pro takovou kabeláž je možné provést certifikační měření, jsou dané normy a standardy pro taková měření. Navíc komponenty v cat.7 jsou neúměrně ve vyšší cenové relaci a pracnost jejich zapojení je taky mnohem vyšší. Doporučuju v dalším stupni projektové dokumentace tuto problematiku upřesnit a vyřešit.“

- Požadujeme dořešit před podáním cenové nabídky (viz výtah z TZ) s upřesněním kategorizace všech prvků.


Dotaz č. 30
D.1.1.1. Techn zprava-4.9. Výrobky PSV- f) Výrobky ostatní str.11- Protažení 3 ks nerez. komínů o průměru 300 mm. (ostatní pol. 34- Prodloužená třísložková nerezová komínová tělesa - 3ks, průměr 300 mm (od tří plynových kotlů v 2.PP))
- Požadujeme doplnit výkresovou dokumentaci (komíny jsou pravoúhlé - viz půdorys 4.NP) a doplnit příslušné položky do výkazu výměr.


Dotaz č. 31
PBR-NASTAV 4.NP – str.5 Požární uzávěry –„Požární dveře mezi chodbou 4.27 a stávající chodbou 4.01 jsou s požární odolností EI 15 DP3-C3-Sm“
D.1.1.1 02-04 VYP PRVKU - D05- „dveře EI 15 DP3 - C3 - Sm prosklené části s PO EI 30 DP1“
- Požadujeme opravit rozpor. Dle oslovených výrobců není možné, aby sklo mělo jinou požární odolnost než okolní prvky.


Dotaz č. 32
D.1.1.1. Techn zprava - 4.10. Izolace - a) Tepelné izolace - str9 - odst. 2-„ ….stejně tak budou izolovány veškeré prostupy střechou“.
- Požadujeme doplnit výkresovou dokumentaci (prostupy nejsou v PD zakresleny) a doplnit příslušné položky do výkazu výměr.


Odpovědi zadavatele na jednotlivé dotazy v rámci poskytnutí Dodatečných informací č.3:


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 29:
Stanovení kabeláže v kategorii 7 byl požadavek budoucího uživatele a to vzhledem k rozvoji IT sítí využívaných ve zdravotnictví.
Dodavatel nacení předložený výkaz výměr.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 30:
Komínové zdivo nebylo zaměřeno, vychází se z dostupných podkladů. Předpoklad prodloužení vložkování o nástavbu u využitých komínů pro spalinové cesty tj. cca 5m pro komínový průduch, bude provedeno dle skutečnosti. Komínové zdivo je uvedeno v kubatuře.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 31:
Projektová dokumentace stanovuje minimální požadavky na požární dělicí konstrukce. Pokud nejde z některých důvodů provést požární uzávěr skládající se z několika částí dle PBŘ a to kvůli různým stupňům odolnosti, je nutno požární uzávěr provést v takovém stupni odolnosti, který odpovídá nejvyššímu stupni odolnosti jednotlivé části, z které se skládá požární uzávěr a to zároveň se zachováním dalších parametrů pro otvíravou část.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 32:
Projekt obsahuje rozhodující prostupy ve výkrese střechy, kde je nutno izolovat požárně tubusy světlovodu a odtah VZT od požárního podhledu po střešní plášť. Ve výkazu výměr VZT jsou uvedeny izolace v dostatečném rozsahu.
Dodavatel nacení předložený výkaz výměr.



II.
Vzhledem k tomu, že dodatečné informace nemění zadávací podmínky, pouze zpřesňují některé položky a lhůta pro podání nabídek byla již jednou prodloužena, neprodlužuje zadavatel lhůtu pro podání nabídek, která tak končí 21. 04. 2015 v 10:00 hodin. Tento termín je platný jak pro podání nabídek v listinné podobě, tak pro podání nabídek v elektronické podobě.
Otevírání obálek s nabídkami se uskuteční dne 21. 04. 2015 v 10:00 hod. v sídle Centrálního nákupu, příspěvkové organizace, v zasedací místnosti č. 9.
Za pověřenou osobu, Jana Dvorská.


Přílohy
- Dodatečné informace č. 3.docx (193.87 KB)