Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Realizace úspor energie, Stodská nemocnice, a.s.
Odesílatel Jana Dvorská
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 28.01.2015 13:20:51
Předmět Dodatečné informace č. 1

Dodatečné informace č. 1
Plzeňský kraj, IČO: 70890366, se sídlem Škroupova 18, 306 13 Plzeň (dále jen „zadavatel“), prostřednictvím administrátora (Centrální nákup, příspěvková organizace), poskytuje všem uchazečům dodatečné informace k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky na stavební práce s názvem „Realizace úspor energie, Stodská nemocnice a.s.“, ev. č. VVZ: 497938. Tento projekt (identifikační číslo: 115D222005497, CZ.1.02/3.2.00/14.25556) je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Operačního programu Životní prostředí.


I.
Zadavatel obdržel od dodavatelů následující dotazy (žádost o dodatečné informace):


Dotaz č. 1
V zadávací dokumentaci je uveden přesný typ výrobku a shodné označení je i ve výkazu výměr. Je možné do naší nabídky uvést výrobek shodných technických parametrů? Pokud ano, kam má nabízející uvést náhradní nabízený výrobek.

Dotaz č. 2
Požadavek na označení dveří, které jsou v jednotlivých objektech na obvodovém plášti. Důvod je následující: V Požárně bezpečnostním řešení stavby je v „c) technické požadavky na změny staveb skupiny I“ požadavek – realizovat u dveří v obvodovém plášti budov panikovou kliku, tj. kliku, která zevnitř otevře zamčené dveře. Prosím tedy o doplnění těchto posic pro jednotlivé objekty, dodané půdorysy jsou nedostatečné.


Dotaz č. 3
Žádáme Vás o specifikaci a rozměr světelného nápisu, a též jeho umístění na budově či mimo budovu? Jedná se o objekt SO 01 Objekt nemocnice, oddíl 009 Ostatní konstrukce, pozice 10.


Odpovědi zadavatele na jednotlivé dotazy v rámci poskytnutí Dodatečných informací č.1:


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 1:
Zadavatel v Zadávací dokumentaci veřejné zakázky (příloha č. 6 – Projektová dokumentace pro provádění stavby a Příloha č. 7 – Soupis prací vč. výkazu výměr) použil souhrn všech technických popisů, které vymezují požadované technické charakteristiky a požadavky na stavební práce a současně dodávky a služby související s těmito stavebními pracemi, jejichž prostřednictvím je předmět veřejné zakázky na stavební práce popsán jednoznačně s objektivně. Pokud v některých specifických případech nelze použít obecný technický popis je v Příloze č. 6 a č. 7 uveden odkaz na přesný typ výrobku. V takovém případě uchazeč postupuje dle Zadávací dokumentace čl. 2.6 (str. 4), kde je uvedeno:
„Pokud zadávací dokumentace, zejména v projektové dokumentaci, obsahuje požadavky nebo odkazy na obchodní firmy, názvy nebo jména a příjmení, specifická označení zboží a služeb, které platí pro určitou osobu, popřípadě její organizační složku za příznačné, patenty na vynálezy, užitné vzory, průmyslové vzory, ochranné známky nebo označení původu, jedná se pouze o vymezení očekávaných standardů použitých materiálů. Zadavatel v takovém případě umožňuje pro plnění veřejné zakázky použití i jiných, kvalitativně a technicky srovnatelných řešení.“
Přesný typ výrobku je tak možné nahradit jiným, který má kvalitativně i technicky srovnatelné parametry. Uchazeč tímto novým typem výrobku nahradí původní výrobek uvedený ve výkazu výměr, při zachování stejné struktury ocenění výkazu výměr a stejného množství měrných jednotek.


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 2:
Zadavatel prověřil soulad Zadávací dokumentace Přílohy č. 6 – Projektová dokumentace pro provádění stavby a Přílohy č. 7 – Soupis prací vč. výkazu výměr ve vztahu k popisu dveří a panikových klik a upřesňuje text v Příloze č. 7 – Soupis prací vč. výkazu výměr takto:

• SO 01 – Objekt nemocnice (soubor „Stodnemocnice09vykaz.xls“)
Konstrukce zámečnické
Paniková klika bude doplněna u dveří na těchto pozicích:
Poř. 3, alter. kód D2
Poř. 4, alter. kód D3
Poř. 5, alter. kód D4
Poř. 8, alter. kód D6
Poř. 10, alter. kód D8 (+ na křídle pasívním provést kování ve výšce do 1,2 m, které odblokuje pasivní křídlo a otevře jen při pohybu shora dolů či vodorovně.

• SO 02 – Objekt vrátnice (soubor „Stodvratnice09vykaz.xls“)
Konstrukce zámečnické
Paniková klika bude doplněna u dveří na těchto pozicích:
Poř. 7, alter. kód D1

• SO 03 – Objekt prodejny a dieselu (soubor „Stoddiesel09vykaz.xls“)
Konstrukce zámečnické
Paniková klika bude doplněna u dveří na těchto pozicích:
Poř. 5, alter. kód D1
Poř. 6, alter. kód D2

Všechny ostatní výše neuvedené dveře (ve všech SO) zůstávají dle původního textu.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 3:
Bližší specifikace a rozměr světelného nápisu u objektu SO 01 Objekt nemocnice, oddíl 009 Ostatní konstrukce, pozice 10:

3D světelný nápis (venkovní, na budově), rozměr nápisu: 0,45 x 7m, barva modrá, korpus hliníkový, vnitřní LED osvětlení.


II.
Vzhledem k tomu, že dodatečné informace nemění zadávací podmínky, neprodlužuje zadavatel lhůtu pro podání nabídek, která končí 09. 02. 2015 v 10:00 hodin.
Za pověřenou osobu, Jana Dvorská.


Přílohy
- Dodatečné informace č 1.docx (615.61 KB)