Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zateplení a rekonstrukce opláštění objektu ZZSPK
Odesílatel Jana Dvorská
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 23.01.2015 12:55:35
Předmět Dodatečné informace č.2

informace č. 2
Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, IČO: 45333009, se sídlem Klatovská 2960/200i, 301 00 Plzeň (dále jen „zadavatel“), prostřednictvím administrátora (Centrální nákup, příspěvková organizace), poskytuje všem uchazečům dodatečné informace k zadávacím podmínkám veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce s názvem „Zateplení a rekonstrukce opláštění objektu ZZSPK“. Zároveň byly tyto Dodatečné informace č. 2 uveřejněny v systému E-ZAK (https://ezak.cnpk.cz/contract_display_3182.html).

I.
Zadavatel obdržel od jednoho z dodavatelů následující dotazy (žádost o dodatečné informace):

Dotaz č. 3
„Celkové U=0,3W/m2K je myšleno jako celek včetně zateplení z vnitřní části?“
Dotaz č. 4
„Systémová kompozitní montovaná zavěšená fasáda je počítána od zateplení izolace tl.140mm?“

Dotaz č. 5
„Standartní izolace do provětrávaných fasád tl.140mm má lambdu = 0,035W/mk s objemovou hmotností 50kg/m3 např. Isover Fassil (50kg/m3 nebo Isover UNI 40kg/m3) – z dokumentace není patrno jaký druh izolace je předepsaný.“

Dotaz č. 6
„Nikde v dokumentaci ani výkazu výměr jsem se nedočetl jaký konkrétní typ nebo druh obkladového materiálu je zamýšlen (Materiál na bázi BONDU, Cementovláknitých desek, Fundermaxu, Trespy atd.) a jaký systém kotvení k podkladní podkonstrukci (u materiálu BOND systém SZ20, nýtovaný nebo lepený; u materiálu z cementovláknitých desek, Fundermaxu a Trespy systém se skrytým kotvením, nýtovaný nebo lepený) a také jejich tloušťky.“

Dotaz č. 7
„Jelikož všechny výše uvedené materiály podléhají technologickým montážním předpisům o velikosti a roztečích podkladních konstrukcí je nutno vědět na jaký podklad se to bude kotvit (beton, zdivo, ocelové konstrukce atd.). Nenalezl jsem v dokumentaci žádný její výkres nebo popis.“
Dotaz č. 8
„Požářní odolnost zavěšené fasády není žádná dělé se pouze na obkladový materiál dle reakce na oheň = nehořlavý (A2), méně hořlavý (B+) a bez požární odolnosti (PE B2“

Dotaz č. 9
„Z vitřní části je již hotový SDK obklad a ten není součástí fasádního obkladu a ani jeho případné opravy?“
Dotaz č. 10
„Lešení je součástí cenové nabídky opláštění nebo stavební společnosti, která bude realizovat cenou zakázku?“
Dotaz č. 11
„Pro zpracování prořezu obkladového mateiálu by bylo dobré mít výkresovou dokumentaci ve formátu dwg.“



Odpovědi zadavatele na jednotlivé dotazy v rámci poskytnutí Dodatečných informací č.2:

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 3:

Ano.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 4:

NE je počítána od vnitřní opláštění. Izolace a vnější opláštění bude kompletně nové.

Odpověď zadavatele na Dotaz č.5:

V zadávací dokumentaci není možné předepsat materiál. Je nutné použít takový, aby v součtu celé stěny byl dodržen požadovaný součinitel prostupu tepla.

Odpověď zadavatele na Dotaz č.6:

Druh a typ konkrétního materiálu si určí dodavatel sám při dodržení požadovaných parametrů. Návrh materiálu a jeho kotvení je součástí cenové nabídky.
Odpověď zadavatele na Dotaz č.7:

Systém bude kotvený na stávající ocelovou konstrukci s případnou úpravou a doplněním. Výkres stívající nosné konstrukce je vykreslen v pohledech v zadávací dokumentace. Osová rozteč śvislých sloupků je 1,2 m.

Odpověď zadavatele na Dotaz č.8:

Celá konstrukce obvodového pláštěmusí splňovat požadavek na požární odolností REI 30 minut a být druhu DP1 max. DP2 (toto se stanovuje výpočtem požárního specialisty sle použité skladby), ve variantě (pokud není možné doložit celkovou požární odolnost obvodové stěny) je nutnéobvodové stěny mimo okenních otvorů z vnitřního prostoru opatřit systémovou předstěnou s požární odolností REI 30 minut.

Odpověď zadavatele na Dotaz č.9:

Vnitřní SDK je navržen v základu pouze jako oprava a doplnění za předpokladu, že celá konstrukce obvodového pláště včetně tohoto obkladu bude splňovat požadavky na požární bezpečnost. Pokud tomu tak nebude je nutné z vnitřní strany provést systémovou předstěnu s požadovanou požární odolností - viz odpověď na předchozí dotaz.
Odpověď zadavatele na Dotaz č.10:

ANO součástí cenové nabídky je i lešení.

Odpověď zadavatele na Dotaz č.11:

Po ukončení výběrového řízení bude dodavateli předána projektová dokumentace v dwg za účelem zpracování případné dílenské dokumentace, kladecího plánu, atd dle potřeb dodavatele.

Uchazeči jsou povinni seznámit se s dodatečnými informacemi před podáním nabídky a reflektovat jejich znění v podané nabídce.
Za pověřenou osobu, Jana Dvorská.


Přílohy
- Dodatečné informace č. 2.docx (615.24 KB)