Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nemocnice Stod, oprava operačních sálů, strojovna vzt
Odesílatel Jana Dvorská
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 10.10.2014 13:07:56
Předmět Dodatečné informace č. 2

Dodatečné informace č. 2
Stodská nemocnice a.s, IČO: 26361086, se sídlem Hradecká 600, 333 01 Stod (dále jen „zadavatel“), prostřednictvím administrátora (Centrální nákup, příspěvková organizace), poskytuje všem uchazečům dodatečné informace k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky na stavební práce s názvem „Nemocnice Stod, oprava operačních sálů, strojovna VZT“, ev. č. VVZ: 492868. Zároveň byly tyto Dodatečné informace č. 2 vč. souboru „Dodatecne informace c2-VV – zadani.xls“ uveřejněny v systému E-ZAK (https://ezak.cnpk.cz/contract_display_2855.html).

I.
Zadavatel obdržel od dodavatelů následující dotazy (žádost o dodatečné informace):

Dotaz č. 5
U obou operačních sálů je v oddíle Konstrukce suché výstavby v položkách „zavěšený skrytý rošt„, ale v poznámkách pod položkami je „rošt viditelný„. Jaký tedy bude rošt? Je totiž velký rozdíl v cenách skrytého a viditelného roštu.

Dotaz č. 6
Soupis prací - Rekapitulace stavby - vzhledem k tomu, že soupis prací je uzamčen a nelze v něm provádět žádné úpravy (vyjma doplnění jednotkových cen), nemůžeme vyplnit požadované údaje o uchazeči v Rekapitulaci stavby. Máme ponechat tyto údaje nevyplněné nebo nám bude předán nový soupis prací s odemčenými buňkami?


Dotaz č. 7
D. 1. 2. Stavebně konstrukční řešení - Statická zpráva - v Závěru statické zprávy se uvádí: "Před zahájením stavebních prací je nutno provést autorizovanou osobou zkoušky kvality železobetonových a zděných nosných konstrukcí a na jejich základě provést doplňující statické posouzení. Po provedení doplňujícího statického posouzení je možno dimenze ocelových nosníků upravit či redukovat!" Bude toto doplňující statické posouzení skutečně do doby zahájení stavebních prací provedeno? Vzhledem k délce lhůty výstavby, musí být přesné počty a dimenze ocelových nosníků známy před zahájením prací, aby mohly být včas objednány a namontovány.




Dotaz č. 8
Zámečnické konstrukce - přesun hmot - u níže uvedených položek přesunu hmot pro zámečnické konstrukce nelze doplnit "množství" z důvodu zamčené buňky. Pokud vyplníme "jednotkovou cenu", "cena celkem" bude 0,00. Bude předán upravený výkaz výměr nebo zůstane položka přesunu hmot nulová a přesun bude rozpuštěn do ostatních položek oddílu Zámečnické konstrukce?
D. 1. 1. - 1 Operační část Gynekologie 2.NP - pol.č. 114
D. 1. 1. - 2 Operační část Chirurgie 3.NP - pol.č. 97


Dotaz č. 9
Materiál Tizn, použitý v projektové dokumentaci na střeše strojovny VZT, se v zimních měsících nepoužívá, protože za nízkých teplot praská a nelze provést tzv. „ falcování“.


Odpovědi zadavatele na jednotlivé dotazy v rámci poskytnutí Dodatečných informací č.2:


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 5:
Platí specifikace podhledů a roštů vypsaná v poznámce k položce („rošt viditelný„), případně stejná specifikace v D. 1. 1. 1 Technická zpráva - NS-OS. Specifikace roštu v názvu položky je uvedena nepřesně.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 6:
V příloze „Dodatečných informací č. 2“, je přiložen soubor „VV – zadani.xls“ kde jsou odemčené buňky ve výkazu výměr.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 7:
Zadavatel nemohl uskutečnit zkoušky únosnosti stávajícího stropu, protože stavební konstrukce nebylo možno prověřit bez přerušení nemocničního provozu, což v době zpracování projektové dokumentace nebylo možné.
Projektová dokumentace proto řeší rozebírání stropu a vkládání prvků mezi stávající trámy atd. Informace uvedená ve statické zprávě je dána jako možnost, že po odkrytí konstrukce a její prověření a následného doplňujícího statického posouzení bude možno dimenze ocelových nosníků upravit a redukovat.
Zadavatel žádá dodavatele, aby při oceňování stavebních prací a konstrukcí vycházeli z předané projektové dokumentace (viz Zadávací dokumentace, příloha č. 6 – projektová dokumentace pro provádění stavby a příloha č. 7 – soupis prací vč. výkazu výměr).


Odpověď zadavatele na Dotaz č. 8:
V příloze „Dodatečných informací č. 2“, je přiložen soubor „VV – zadani.xls“ kde jsou odemčené buňky ve výkazu výměr.

Odpověď zadavatele na Dotaz č. 9:
Zadavatel akceptuje odborný názor dodavatele, že materiál Tizn, použitý v projektové dokumentaci na střeše strojovny VZT, se v zimních měsících nepoužívá. Zadavatel proto upravuje soupis prací vč. výkazu výměr tak, že materiál „Tizn“ zaměňuje za pozinkovaný plech s polyesterovou úpravou (barva šedá). Výměra zůstává nezměněna.



II.
Vzhledem k tomu, že dodatečné informace nemění zadávací podmínky, neprodlužuje zadavatel lhůtu pro podání nabídek, která končí 23. 10. 2014 v 10:00 hodin.

Příloha: elektronická k odpovědi zadavatele na dotaz č. 6 a č. 8 (soubor „Dodatecne informace c2-VV – zadani.xls“)

Za pověřenou osobu, Jana Dvorská.


Přílohy
- Dodatecne informace c2-VV - zadání.xls (3.11 MB)
- Dodatečné informace č 2.docx (190.85 KB)