Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Osobní ochranné pracovní oděvy - kalhoty pro ZZSPK
Odesílatel Jan Kronďák
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.11.2022 10:36:16
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel na základě žádosti dodavatele uveřejňuje vysvětlení zadávací dokumentace

Dotaz č.1:
V zadávací dokumentaci zadavatel uvádí v odstavci 6.1 zpracování nabídkové ceny "Dodavatel zpracuje nabídkovou cenu vyplněním Krycího listu (Příloha č.1 ZD), ve kterém vyplní celkovou nabídkovou cenu v Kč bez DPH a Kč včetně DPH".

Pokud zadavatel opravdu požaduje jak položkovou cenu, tak i celkovou, v takovém případě v Krycím listu (Příloze č.1 ZD) chybí v tabulce kolonky (buňky) pro doplnění celkové ceny včetně nákladů.

Dotaz č.2:
V Příloze č.2 - Technická specifikace zadavatel v tabulce specifikace materiálů uvádí u Základního materiálu č.1 požadavek "Střírná vlákna musí být viditelná z rubové strany tkaniny."

Po konzultaci s TZÚ (Textilní zkušební ústav, s.p.) účastník má informaci o běžném užití stříbrného vlákna v textilii. Střírbné částice se přidávají jako aditivum přímo do nité, ze kterých je pak tkanina utkaná. Pokud by se do tkaniny vetkávalo střírbné vlákno jako takové (střírbná nit/vlákno), tak se vetkává do tkaniny s určitýma mezerema. V takovém případě se ale snižuje antibakteriální účinnost materiálu, než když jsou stříbrné částice přidané do každé nitky, z kterých je materiál utkaný.

Opravdu zadavatel požaduje, aby byly z rubové strany materiálu vidět stříbrná vlákna?



Odpověď č.1:
Zadavatel požaduje v Příloze č.1 (Krycí list) vyplnit pouze jednotkovou cenu položek záchranářských kalhot. Uvedené znění je administrativní chyba. Správné znění ve čl. 6.1 ZD je:

Dodavatel zpracuje nabídkovou cenu vyplněním Krycího listu (Příloha č. 1 ZD), ve kterém vyplní položkové ceny v Kč bez DPH a v Kč včetně DPH. Nabídková cena všech položek je pevná a zahrnuje veškeré náklady dodavatele související s plněním veřejné zakázky.
Dodavatel nesmí měnit, slučovat nebo vypouštět položky jednotlivých dodávek, které obsahuje Krycí list. Nerespektování příslušné přílohy ZD může vést k vyloučení dodavatele ze zadávacího řízení.

Odpověď č.2:
Ano, zadavatel požaduje stříbrná vlákna viditelná z rubové strany tkaniny. Materiál je již na několika ZZS vyzkoušený a je pro zaměstnance komfortní a vyhovující.


Lhůta pro podání nabídek se nemění.