Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Taktické vesty pro výjezdové skupiny ZZSPK 2022 (2. vyhlášení)
Odesílatel Petr Stehlík
Organizace odesílatele Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje [IČO: 45333009]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.04.2022 06:53:59
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace 01

Dobrý den, zadavatel níže uvádí zadávací dokumentace vč. znění původních dotazů:

Dotaz 01 ze dne 21.4.2022:
1. V technické specifikaci se u základního materiálu uvádí, že má být ve dvou vrstvách, které spolu mají plošnou hmotnost 345 g/m2 ± 5%. Takové vesty se standardně vyrábějí z jedné vrstvy s vyšší plošnou hmotností.
Pro krátkost času žádáme o možnost předložit vzorek vesty z jedné vrstvy materiálu dosahující požadovanou celkovou plošnou hmotnost (345 g/m2 ± 5%), jak požadujete.
Parametry a cenu to neovlivni.
Vesta s takovým materiálem v jedné vrstvě má vyšší parametry pro pevnost, oděr, je vzdušnější a má delší životnost jen v jedné vrstvě.

Odpověď 01:
Zadavatel požaduje nižší plošnou hmotnost ve dvou vrstvách právě z důvodu požadavku na vestu filetovou, která se musí vrstvit z důvodu splnění normy EN ISO 20471 na fluorescenci barvy, měřené na černém podkladu. Při vrstevní dojde k většímu plošnému krytí děr druhou vrstvou úpletu a současně zůstane vesta vytvořením vrstvení cirkulačně prodyšná a pevnější bude i spoj šitím z důvodu větší šicí plochy a následně i úchytu nakládaných  měchových kapes. 

Zadavatel jednovrstvý základní úplet nepřipouští.

Dotaz 02 ze dne 21.4.2022:
2. V zadání u velcro se uvádí šedá barva. Žádáme pro krátkost času io možnost použít na vzorek velcro v běžně dostupné černé barvě. Barevně to ladí is olemováním vesty, se zipy a poutky z černého tkalounu. Parametry a cenu to neovlivni.

Odpověď 02:
Zadavatel internetovým průzkumem zjistil, že šedé velcro je běžně dostupné na trhu u e-shopových prodejců.

Zadavatel nepřipouští změnu barvy velcra.

Dotaz 03 ze dne 21.4.2022:
3.Vzhledem k neočekávané změně požadavku na barvu pro taktickou vestu z fluorescenční oranžovočervené na fluorescenční červenou žádáme o prodloužení termínu pro předkládání nabídky o 2-3 týdny. V tak krátké době není možné zajistit požadované materiály a vyrobit vzorek vesty. Požadovaný materiál může mít na skladě pouze dodavatel předem připravený. Z důvodu svátků, pandemie a války jsou dodací termíny všech komodit značně zpožděny.

Odpověď 03:
Změna barvy není dle názoru zadavatele důvodem pro prodloužení VZ. Certifikované úplety jsou ve všech třech HiVis barvách v EU dostupné.

Zadavatel nebude prodlužovat lhůtu pro podání nabídek.

S pozdravem Ing. Petr Stehlík