Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Letní a celoroční pneumatiky pro ZZSPK 2021
Odesílatel Petr Stehlík
Organizace odesílatele Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje [IČO: 45333009]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 05.02.2021 09:55:18
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 1

Dobrý den, zadavatel níže uvádí zadávací dokumentace vč. znění původních dotazů:

Dotaz ze dne 4.2.2021:
Dobrý den, pane Stehlíku.
V návaznosti na naší komunikaci, vznáším připomínku k VŘ na dodání letních a celoročních pneumatik, kde máte v zadávacím protokolu požadavek, na uvedení „ země původu“ vyrobených pneumatik včetně doložení příslušného dokumentu, bod 8.2.2 v zadávacím protokolu. Jelikož výrobci mají své pobočky po celém světě, je toto technicky nemožné, aby byla dopředu známa země, kde byli pneumatiky vyrobeny. Toto je reálné zjistit až poté, co budou u dodavatele objednány a po dodání fyzicky zkontrolovat, kde se vyrobili. V rozhovoru jste zmínil, že se jedná o nové nařízení, nicméně v tomto případě bude asi problém všech účastníků VŘ se získáním informací o zemi původu, před samotným objednáním a následnou kontrolou.
Rád bych Vás požádal o vyjádření, jak se v rámci pravidel VŘ, nechá toto ošetřit.

Odpověď č. 1:
Zadavatel uznává, že nemusí být možné určit konkrétní zemi původu nabízených pneu před jejich skutečným dodáním. Pokud to však možné bude, uvede dodavatel alespoň oblast původu dle naznačených možností v hodnocení, tj. ČR, nebo EU/EHP/Švýcarsko, nebo „jiná země“. Nebude-li možné ani takové určení původu, uvede dodavatel zemi sídla výrobce konkrétní pneu.

Zadavatel ruší požadavek na předložení dokumentu prokazujícího původ produktu. Původ produktu bude doložen v rámci předávacího protokolu při skutečném dodání pneu.

Do tabulky návrhu smlouvy byl doplněn tex „/sídla výrobce“. Použijte prosím tento upravený návrh smlouvy.

Zadavatel nebude prodlužovat lhůtu pro podání nabídek.

S pozdravem Ing. Petr Stehlík