Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Nákup výpočetní techniky pro SPŠ strojnickou a SOŠ prof. Švejcara Plzeň
Odesílatel Jan Kronďák
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.07.2020 10:57:21
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č.3

Zadavatel poskytuje prostřednictvím administrátora v souladu s § 98 a § 99 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále „ZZVZ“), vysvětlení zadávací dokumentace k výše uvedené veřejné zakázce.

Odpověď č.1:
Case typ SFF, která bude doplněna originálními nožičkami je pro zadavatele akceptovatelné řešení.

Odpověď č.2:
2 porty shodující se s výstupy monitorů jsou dostačující

Odpověď č.3:
Monitor s viditelnou úhlopříčkou 23,8“ bude zadavatelem hodnocen jako vyhovující

Odpověď č.4:
Tablet CPU min. 1,8 GHz, 4 jádra

Odpověď č.5:
V případě, že bude dodáno pouzdro, které může plnit funkci stojánku, integrovaný stojánek u tabletu nebude požadován.


Lhůta pro podání nabídek se nemění.

Původní zpráva

Datum 10.07.2020 08:28:33
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

U PC zadatavel požaduje skříň typu Tower. Může dodavatel nabídnout značkový počítač se skříní typu SFF, která bude doplněna originálními nožičkami a půjde tak používat i na stojato? Veškeré ostatní požadované parametry by byly zachovány.

Dále u PC zadatavel požaduje porty DVI, DisplayPort, HDMI (tři porty současně). Zároveň u monitorů zadavatel požaduje porty HDMI, DVI nebo DisplayPort (pouze 2 porty současně) . Předpokládáme, že požadované monitory bude zadavatel používat společně s PC sestavami. Může dodavatel nabídnout PC sestavu, který disponuje dvěma grafickými výstupy, které budou shodné s nabízenými monitory? Nepředpokládáme, že by zadavatel i v budoucnu chtěl připojovat tři monitory zároveň.

V případě monitoru zadavatel požaduje úhlopříčku displeje 24“. Může dodavatel nabídnout monitor s viditelnou úhlopříčkou 23,8", který je však všeobecně označován jako dvacetičtyřpalcový nebo zadavatel požaduje viditelnou úhlopřičku obrazu přesně 24"?

V případě tabletu zadavatel požaduje u CPU min. 6200 bodů v CPU benchmark. Stránka https://www.cpubenchmark.net/ však neobsahuje procesory v tabletech. Existuje sice žebříček zařízení s Androidem na stránce https://www.androidbenchmark.net/, kde však zdaleka nejsou hodnoceny všechna zařízení. Naopak je zde pouze zlomek dostupných zařízení. Žádáme zadavatele, aby specifikoval požadovaný procesor jinak než pomocí hodnoty CPU benchmark, aby bylo možné nabídnout odpovídající zařízení. CPU lze specifikovat např. počtem jader či pracovní frekvencí.

Dále u tabletu zadavatel požaduje integrovaný stojánek. Tento parametr je značně diskriminační, jelikož jej splní pouze Lenovo Smart Tab, který se již navíc nevyrábí a je tedy prakticky nedodatelný. Pokud zadavatel požaduje polohování tabletu, lze to řešit pomocí obalu, který lze postavit jako stojánek. Zadavatel pouzdro ve specifikaci navíc požaduje, takže by stejně nebylo možné s nasazeným pouzdrem integrovaného stojánku využívat. Žádáme zadavatele o vyřazení tohoto parametru.