Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Do muzeí - interiérové vybavení expozice
Odesílatel Jan Kronďák
Organizace odesílatele Centrální nákup Plzeňského kraje, příspěvková organizace [IČO: 72046635]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.05.2020 15:19:36
Předmět Vysvětlení zadávacích podmínek č.1

Zadavatel na základě žádostí o vysvětlení dokumentace uveřejňuje následující:

Znění žádostí o vysvětlení dokumentace:
1a) Po konzultaci s několika zkušenými sklenáři jsme zjistili, že není možné daný typ skla 44.1 lepit UV lepidlem. Vitríny by měly velice krátkou životnost. Můžeme použít jiný typ lepení či jiný typ skla? Samozřejmě při zachování co nejvyšší bezpečnosti pro návštěvníka a vystavované předměty.

1b) V popisu vitrín je uvedeno bezpečnostní sklo 44.1 lepené UV lepidlem. Dle vyjádření našeho sklenáře toto sklo nelze lepit pomocí UV, protože bezpečnostní fólie ve skle UV světlo láme a odráží. Lze provést vitríny z kaleného skla? Provedení vitrín musí být bezprašné?

2) Jaké rozměry mají nejmenší vstupní otvory, chodby, dveřní otvory apod. komunikace pro nastěhování prvků expozice? Je možné používat pro přesuny paletové vozíky? Bude nutné pro přesun hmot zakrytí podlahy textilií nebo deskami? Přístup do expozičních prostor bude přes nájezdovou rampu nebo schodiště, případně výtah? Pokud bude nutné využít výtah, prosíme o sdělení jeho vnitřních rozměrů.

3) V příloze č.1 zadávací dokumentace v Technické zprávě na straně 6 v dolní části se píše, že součástí dodávky jsou i grafické práce včetně tisku a instalace. Pokud bychom tyto položky započítali, bude nabídková cena značně přesahovat předpokládanou hodnotu. Prosíme o potvrzení, zda jsou tyto práce skutečně součástí tohoto výběrového řízení.

4) V popisu vitrín je uvedeno osvětlení LED pásky v AL elox. profilu po celém obvodu vitríny. Je tím myšleno v půdorysném obvodu vitrín LED osvětlení ze ,,stropu" vitríny, nebo ve všech vodorovných i svislých koutech vitrín rohovými profily?

5) Jaká je představa provedení stmívatelného spínače vitrín? Lze použít dotykový spínač umístění zvlášť pro každé osvětlení, nebo se má jednat o systém stmívaní ovládaný centrálně např. ze zázemí expozice?


Odpovědi zadavatele:
1) Z pohledu návrhu expozice je zásadní typ skla – bezpečnostní lepené sklo 44.1 a precizně provedené čiré spoje vitrín. U lepených spojů je možné využít jinou technologii než lepení pomocí UV. Vitríny musí být bezprašné.

2) Vstupní otvory mají standardní velikost dveří 90 x 200cm. Prostor expozice je v přízemí, lze použít nájezdovou rampu. Podlaha je nerovná kamenná historická. Při použití paletových vozíků pro lepší manipulovatelnost doporučujeme použití desek. My na nich netrváme. Chceme jen, aby kamenná podlaha nebyla poničena.

3) Součástí zakázky nejsou grafické práce a potisk panelů a vitrin. Na tyto práce je vyhlášena samostatná VZ na adrese https://ezak.cnpk.cz/vz00007882.

4) svítidla LED budou umístěna po obvodu stropu vitríny a svisle podél obou stran čelní desky, před realizací bude rozmístění svítidel potvrzeno pracovníky provozovatelů expozic a případně také s pracovníky příslušných institucí, které prvky zapůjčili a architektem výstavy.

5) Ovládání stmívání je třeba umístit skrytě u každé vitríny (přístupné pouze pro obsluhu) z důvodu nastavení intenzity osvětlení při instalaci výstavy, následně při provozu není počítáno se stmíváním světel ve vitrínách, svítidla ve vitrínách budou ovládaná centrálně vypínačem.